lunes, 15 de mayo de 2017

              Energia i Centrals Tèrmiques

Les centrals tèrmiques són les que utilitzen combustibles fòssils (derivats del petroli, carbó, gas) per escalfar aigua i obtenir-ne vapor.
    Les centrals tèrmiques estan compostes per aquestes parts
     Magatzem de combustible: Si el combustible es carbó, es trirura en forma de pols fina per facilitar-ne la combustió. En el cas del fuel, s’emmagatzema en grans dipòsits que tenen reserva per a un o dos mesos. 
    - Caldera: Les mes utilitzades són les de radiació, anomenades així perquè la transmissió de la calor es per transmissió. Disposen de cremadors adequats al tipus de combustible que utilitzen.
    Els reescalfadors: Són les parts de la caldera destinats a eliminar les petites gotes d’aigua que acompanyen el vapor, per convertir-lo en vapor sec. 
    Els economitzadors i preeescalfadors: Aprofiten el calor residual dels gasos emesos per fer un escalfament previ a l’aigua que alimenta la caldera, al combustible quan és necessari i a l’aire utilitzant la combustió.
    -Turbines: Màquines motrius que transformen l’energia cinètica del vapor d’aigua en energia cinètica rotatòria en el rodet.
    - Condensador: L’aigua per vaporitzar a d’entrar a la caldera en estat líquid. En el condensador, el vapor procedent de les turbines es condensa abans de tornar a entrar a la caldera per tal de repetir-se el cicle.
    - Torre de refrigeració: Serveix per refredar l’aigua refrigerant del condensador. En els circuits tancats és imprescindible refredar l’aigua per tornar-la a utilitzar.
    - Xemeneia: Té la funció de crear una depressió dins la caldera perquè circulin els gasos despresos a la combustió i poder-los evacuar a l’atmosfera.
    - Equip elèctric: Està format per l’alternador, els transformadors i el parc de distribució.
    - Sala de tractament de l’aigua d’alimentació: L’aigua utilitzada a la caldera és quasi sempre aigua natural que conté diferents sals minerals i gasos dissolts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario